Publicat la: 25.07.2017. 18:06 / 1.434 views

PLOAIA A FĂCUT PRĂPĂD ÎN NORDUL JUDEŢULUI. PODURI AVARIATE, VECHICULE LUATE DE APE ŞI SURPĂRI DE DRUM

Ploile torenţiale din ultimele zile au provocat pagube însemnate, în partea de nord a judeţului. Cea mai afectată comună este Lopătari, localitate în care mai multe gospodării au fost avariate. Râul Slănic a ieşit din matcă şi a măturat în calea sa poduri, curţi şi chiar maşini. Din cauza torenţilor, mai multe conducte au fost avariate, astfel că sute de familii au rămas fără apă potabilă.

slanic 1 slanic 3

Ploile din ultimele zile au produs pagube însemnate în mai multe comune din judeţ. Cea mai afectată este comuna Lopătari, atât scurgerile de torenţi cât şi pârâul Slănic au provocat ravagii. Un drum comunal este impracticabil, după ce a fost avariat, gospodăriile au fost măturate de ape, s-au înregistrat cazuri de animale înecate şi mai multe punţi, fie ele destinate traficului auto sau pietonale, au fost parţial distruse. De asemenea, trecerile amenajate pe tuburi au fost luate de ape.

Din cauza viiturii, mai multe conducte au fost avariate, astfel că sute de gospodării rămăseseră, dimineaţă, fără apă potabilă, în comunele Lopătari şi Mînzăleşti

Azi, la solicitarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă din Lopătari, autorităţile au delegat, în zona afectată, o Comisie de Evaluare. Echipa trimisă în teren va alcătui, cel mai probabil, o notă de fundamentare pentru obţinerea de fonduri de urgenţă, de la Guvern.

Nu este prima dată cînd zona din nordul judeţului este grav afectată de precipitaţiile abundente. În 2013, o viitură  formată pe pârâul Slănic a avariat podul de la Terca, cel care face legătura între Lopătari şi satele Ploştina şi Terca. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!