Publicat la: 29.05.2017. 18:14 / 2.276 views

PLATFORMĂ ÎMPOTRIVA DISCRIMINĂRII. ALIANŢĂ ÎNTRE CINCI ASOCIAŢII DE PROFIL

Cinci asociaţii buzoiene care reprezintă persoanele cu diferite dizabilităţi s-au unit şi vor să promoveze proiecte sociale comune. Integrarea persoanelor defavorizate în piaţa muncii este una dintre principalele axe pe care vor fi dezvoltate programele.

conferinta proiect handicap 2Asociaţia Unison, Asociaţia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic,  Diferiţi dar Egali, Tineret Buzău 2007 şi Filiala Buzoiană a Asociația Naţională a Surzilor sunt cele cinci entităţi care au format, astăzi, o alianţă.

Pentru combaterea discriminării persoanelor cu dizabilităţi de orice natură, vor fi concepute programe sociale comune. Pe lângă o campanie de conştientizare la nivel local, cei implicaţi în proiect intenţionează să demareze şi câteva programe de integrare în societate prin care să ajute persoanele cu dizabilităţi.

Strategia platformei de informare contra discriminării prevede şi activităţi de lobby şi intervenţii pe lângă factorii de decizie.

Primul proiect demarat de noua alianţă  vizează construirea unui cămin-spital, din fonduri europene. În aşezământ ar urma să lucreze atât persoane cu dizabilităţi cât şi cetăţeni din mediul rural care nu au un loc de muncă.

Membrii noii alianţe vor face demersuri şi pe lângă angajatorii privaţi, pentru încadrarea în piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi. (Andrei Solomon)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. Multumim de articol. Doar o mica corectura:
    Este vorba de Asociatia Nationala a Surzilor din Romania – Filiala Buzau, nu „Agentia”.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!