Publicat la: 20.08.2019. 07:54 / 935 views

PLÂNGERE PENALĂ ÎMPOTRIVA PERSONALULUI MEDICAL. DIRECTOAREA VIORICA MIHALAŞCU ŞI-A DAT DEMISIA

La nici 24 de ore de la sosirea Corpului de Control, coordonat personal de ministrul Sănătății, Sorina Pintea a anunțat concluziile controlului: tragedia s-a produs pe fondul unor erori în lanț ale personalului medical aflat de gardă în acea noapte. Ca urmare, Ministerul Sănătății va depune plângere penală împotriva doctoriței și a două asistente aflate în tură. După ce i-a fost prezentat raportul final de control, directorul Spitalului Săpoca, medicul Viorica Mihalașcu și-a dat demisia.  

Still0820_00012Sosită la Săpoca la solicitarea premierului Dăncilă, Sorina Pintea a condus ancheta Corpului de Control. În urma concluziilor din raport, ministrul Sănătății dă vina pe personalul medical pentru tragedia din spital, considerând că nenorocirea putea fi evitată, dacă doctorița și asistentele, aflate în tură în acea noapte, ar fi respectat fișa postului și ar fi fost mai atente. Din acest motiv, Ministerul va depune plângere penală pentru neglijență în serviciu.  

Fiind obiecte contondente, stativele de prefuzii nu aveau ce căuta în saloane, spune Ministrul Sănătății, care susține că personalul medical nu a fost instruit în acest sens.

După ce i-a fost prezentat raportul Corpului de Control, medicul Viorica Mihalașcu și-a dat demisia din funcția de director al Spitalului Săpoca.

Șefei spitalului i se reproșează proasta organizare a secțiilor și pavilioanelor de la unitatea medicală.

Și Consiliul de Administrație al Spitalului Săpoca a intrat în colimatorul ministrului. Sorina Pintea a declarat că forul administrativ va fi schimbat, din cauză că nu s-a mai întrunit de câteva luni.

Sesizat de Minister, Colegiul Medicilor Buzău va efectua o anchetă cu privire la medicamentația administrată de medicul de gardă.

Între timp, doctorița aflată în tură în acea noapte a fost amendată de D.S.P., cu 1.000 de lei, și a fost trimisă, alături de asistente, în fața comisiei de disciplină. Amenda a fost dată pentru că, în același pat cu criminalul, în acea noapte, fusese internat un alt pacient cu etilism.

Ministrul Sănătății a mai anunțat că va declanșa controale la toate spitalele de neurpsihiatrie din țară. De altfel, Sorina Pintea a fost în control și la secția Ojasca a unității principale de la Săpoca. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!