Publicat la: 31.10.2016. 20:10 / 3.092 views

PLĂMÂNUL VERDE AL ORAŞULUI. BUZĂUL RECUPEREAZĂ PĂDUREA CRÂNG

Consilierii locali municipali au aprobat ca Pădurea Crâng să revină în proprietatea comunităţii buzoiene. În prezent, Primăria dispune doar de partea amenajată, denumită generic Parcul Crâng. Restul pădurii se află în prezent în administrarea Romsilva.

parcul-crangPădurea  Crâng a fost redată oraşului Buzău în anul 1881, printr-o hotărâre de Guvern semnată de IC Brătianu.

Iniţial, aceasta fusese câştigată în justiţie, după 100 de ani de procese cu Episcopia Buzăului.

În ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal s-a supus aprobării consilierilor proiectul de hotărâre pentru solicitarea trecerii Pădurii Crâng din domeniul pubic al statului în proprietatea municipiului Buzău.

Unii dintre consilierii locali nu au fost de acord ca Primăria să se încarce cu o nouă cheltuială, mai ales că, afirmau aceştia, nici parcul nu este administrat aşa cum ar trebui.

Există temerea ca, odată intrată în proprietatea Primăriei, pădurea ar putea fi folosită ca locaţie pentru vreun cartier rezidenţial.

Deşi pădurea Crâng este ocrotită prin legile aflate în vigoare, a fost acceptat ca în proiect să fie adăugată şi interzicerea construcţiilor de orice tip pe teritoriul acesteia.

Primarul Constantin Toma a subliniat importanţa pădurii Crâng pentru comunitatea buzoiană, care are nevoie de 26 de metri patraţi de spaţiu verde pentru fiecare din locuitorii săi.

În prezent, pădurea Crâng este administrată de Regia Naţională a Pădurilor, Romsilva.

(Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!