Publicat la: 11.03.2019. 19:29 / 550 views

PIAŢA DE POST. PREŢURI MODERATE PENTRU MÂNCĂRURI SĂNĂTOASE

Postul cel Mare a început astăzi. Creştinii ortodocşi nu au voie să mănânce de dulce, adică produse de origine animală. Buzoienii cumpără în această perioadă în special legume, verdeţuri şi fructe, din care gospodinele pregătesc mâncăruri de post.

piata martie 5De astăzi, creştinii ortodocşi au intrat în Postul Paştelui, care se mai numeşte şi Postul Mare pentru că este cel mai lung şi mai aspru dintre cele 4 posturi importante.

În această perioadă, la mare preţ sunt verdeţurile, legumele şi fructele, aflate din belşug pe tarabele din Piaţa Centrala.

Fasolea este alimentul principal de post, care încă poate fi cumpărată la preţul obişnuit.

În punga cu fasole, vânzătorul adaugă şi o ceapă sau două, ca bonus pentru cumpărător.

Nici prunele uscate nu şi-au schimbat preţul. Cele cu sâmburi se dau cu 10 lei kilogramul iar cele fără sâmburi, cu 16 lei.

Piaţa este bogată şi cumpărătorii au de unde alege.

Mâncărurile de post ies întotdeauna gustoase şi sănătoase iar gospodinele moştenesc reţetele din familie.

Este o perioadă bună pentru legumicultori pentru că, întotdeauna, în perioadele de post, reuşesc să vândă toată marfa.

Ei ţin preţurile încă la nivelul obişnuit dar, cel mai probabil, în Săptămâna Mare, când toată lumea cumpără pentru bucatele de Paşte, le vor mai creşte un pic, să-şi scoată şi munca depusă.

Postul nu înseamnă numai reţinerea de la consumul alimentelor de provenienţă animală, ci şi adoptarea unei conduite potrivite.

Aşadar, postul trupesc trebuie însoţit şi cel sufletesc.Postul Paştelui ţine până pe 27 aprilie. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!