Publicat la: 31.03.2014. 21:07 / 4.305 views

PETRECERE PE ÎNTUNERIC. MILITANŢI ECOLOGIŞTI AU SERBAT LA BUZĂU „ORA PĂMÎNTULUI”

Acţiunea a prins la buzoieni în ciuda condiţiilor meteo nu tocmai favorabile. Pe lângă tinerii implicaţi sau care aflaseră de eveniment  pe platoul Dacia s-au strâns şi  mulţi curioşi.

ziua pamintuluiSosiți în centrul orașului cu mai bine de o oră înaintea stingerii propriu-zise a luminilor militanții ecologiști au format din lumînări aprinse simbolul „Eart Hour”.

Prin această acţiune s-a dorit a se trage un semnal de alarma vizavi de consumul iresponsabil de energie.

Stingerea luminilor din Palatul Comunal a fost primită cu  sunete de trompete și urale. Timp de o oră , cea mai reprezentativă clădire a orașului a fost cufundată în beznă.

Înainte de a veni în Piaţa Daciei, participanţii au avut grijă să stingă toate luminile din locuinţe,.

Conceptul „Ora Pămîntului ” își are originea în Australia . În 2007,  peste 2 milioane de rezidenți ai orașului Sidney au stins luminile timp de o oră. Ulterior, ideea a fost preluată și de alte mari orașe ale lumii, numărul acestora crescând de la an la an.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!