Publicat la: 03.02.2017. 18:47 / 1.140 views

MINISTRUL PETCU: „S-A FĂCUT LUMINĂ”. SENTINŢĂ DEFINITIVĂ ÎN PROCESUL CU ANI

Procesul între ministrul Apelor şi Pădurilor, buzoianca Adriana Petcu, şi Agenţia Naională de Integritate s-a încheiat. Înalta Curte a respins acţiunea formulată de Petcu, dar fosta şefă de la Administraţia Bazinală Buzău nu va avea de suferit. Ea explică faptul că, în realitate, instanţa a constatat lipsa oricărei încălcări a legii, lucru stabilit anterior şi de organele de cercetare penală.

PETCULa o lună după ce a fost desemnată ministru al Apelor şi Pădurilor, buzoianca Adriana Petcu a ajuns la finalul unui proces pe care l-a avut contra Agenţiei Naţionale de Integritate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de Petcu împotriva unei decizii date de Curtea de Apel Bucureşti. Într-un comunicat de presă, ministrul Apelor şi Pădurilor a explicat că hotărârea dată de Curtea Supremă nu o dezavantajează şi nu înseamnă că ar fi fost declarată incompatibilă. Adrian Petcu susţine că, în fapt, magistraţii au respins demersurile din justiţie tocmai pentru că, anterior acestui proces, procurorii au decis că fosta şefă de la Administraţia Bazinală Buzău nu s-a aflat în nicio stare de conflict de interese, aşa cum ANI a reclamat la Parchet.

Reamintim că ANI a acuzat-o pe Adriana Petcu de conflict interese de natură penală în momentul în care, atunci când deţinea funcţia de director al Administraţiei Bazinale Buzău-Ialomiţa, a încasat peste 27.000 de lei dintr-un proiect de mediu.

„Având în vedere solutia de clasare definitivă, pronuntată de către organele de cercetare penală si raportat la solutia ICCJ care statueaza lipsa oricărei încălcări a legislaţiei administrative, s-a concluzionat că orice suspiciune privind vreo culpă de încălcare a legislaţiei penale si administrative a fost înlăturată în mod expres si definitiv de către instanta de judecată, respectiv de către Ministerul Public”, a declarat ministrul buzoian Adriana Petcu, într-un comunicat de presă. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!