PESTE 90.000 DE BUZOIENI VACCINAȚI. CRIZA DE CERERI, ÎNSĂ, CONTINUĂ

PESTE 90.000 DE BUZOIENI VACCINAȚI. CRIZA DE CERERI, ÎNSĂ, CONTINUĂ

Numărul persoanelor vaccinate în județul Buzău a depășit pragul de 90.000. Asta în ciuda faptului că, în ultima săptămână și jumătate, s-a constatat o scădere drastică a numărului de buzoieni dornici să se imunizeze. Astfel, județul nostru este pe locurile codașe din țară, în privința campaniei de vaccinare.

centru vaccinare smeeni2Județul Buzău a depășit pragul de 90.000 de persoane vaccinate anti-COVID, ajungând la un bilanț de peste 92.000, potrivit autorităților din sănătate. Peste 33.000 de buzoieni au primit deja a doua doză de ser anti-COVID.

Pe de altă parte, în ultimele zece zile, media prezentărilor la centrele de vaccinare a scăzut drastic. Situația este de înțeles, având în vedere că, în perioada Sărbătorilor Pascale, mulți au preferat să amâne vaccinarea, de teama unor reacții adverse, care le-ar fi stricat sărbătorile.

De pildă, ieri, doar 400 de buzoieni au fost să se vaccineze, în condițiile în care am avut perioade cu aproape 1500 de persoane imunizate pe zi.

În aceste condiții, nu este de mirare că județul nostru se situează în zona locurilor codașe în privința numărului de persoane imunizate, cu un procent de 14.1% acoperire din populația eligibilă.

Autoritățile din sănătate se gândesc să suplimenteze spațiile speciale destinate vaccinării anti-COVID, dar și să amenajeze un centru drive-thru, în parcarea unui supermarket. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și