Publicat la: 25.04.2018. 18:21 / 794 views

PESTE 90.000 DE BUZOIENI CU PENSII MAJORATE. DE LA 1 IULIE INTRĂ ÎN VIGOARE ŞI ALTE CREŞTERI

Peste 90.000 de pensionari din judeţ vor beneficia de venituri majorate, începând din luna iulie, anunţă responsabilii de la Casa Judeţeană de Pensii. Punctul de pensie creşte cu 100 de lei, iar indexările vor varia în funcţie de venitul actual. Şi indemnizaţiile de însoţitor pentru vârstnicii cu gradul I de invaliditate vor fi mai mari.

casa pensiiDe la 1 iulie, valoarea punctului de pensie se majorează de la 1.000 la 1.100 lei, iar pensia minimă de 520 va ajunge la 640 de lei. Beneficiari vor fi peste 90.000 de buzoieni, dintre care 9.000 sunt pensionari din fostul sistem al asigurărilor pentru agricultori.

De asemena, indemnizaţia de însotitor pentru vârstnicii cu gradul I de invaliditate se va indexa cu 80 de lei.

În schimb, de la 1 aprilie a crescut cuantumul cotizaţiei pentru persoanele asigurate în baza unui contract cu Casa de Pensii. Astfel, contribuţia lunară a ajuns de la 364 la 475 de lei. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!