Publicat la: 30.03.2020. 18:28 / 494 views

PESTE 4500 DE BUZOIENI SE AFLĂ ÎN IZOLARE. ALŢI 206 SUNT SUPUŞI REGIMULUI DE CARANTINĂ

Astăzi, 30 martie, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău se prezintă astfel: 206 de persoane se află în carantină, 4534 de persoane sunt izolate la domiciliu. Starea de sănătate a persoanelor aflate în carantină sau în izolare este bună şi nu prezintă simptome specifice coronavirusului.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice peste 100 de jandarmi, 289 de poliţişti, 124 de poliţişti locali şi 48 de lucrători din cadrul MApN.

centru carantina 3 filtre covid 5

Pe întreg teritoriul judeţului Buzău au acţionat peste 100 jandarmi buzoieni alături de colegi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti pentru asigurarea respectării măsurilor instituite în contextul stării de urgenţă, dar şi pentru îndeplinirea atribuţiilor ce revin structurii prin Lega 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române. Au fost asigurate atât transporturile care doar au tranzitat judetul Buzău, precum şi cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel judeţean. Jandarmii au fost angrenaţi în misiuni atât independent, cât şi în sistem integrat, pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu şi a prevederilor ordonanţelor militare, fiind aplicate 26 de sancţiuni în valoare de 24.800 lei.

Totodată, structurile IPJ Buzău, împreună cu poliţiştii locali, au continuat activităţile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 1453 de persoane. Cu această ocazie, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea izolării la domiciliu, în valoare totală de 15.000 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 345 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproximativ 474.000 de lei.

Autorităţile precizează căp amenda minimă pentru cetăţenii care nu pot justifica prezenţa pe stradă devine 2.000 de lei, iar cea maximă este de 20.000 de lei, iar pentru persoane juridice nivelul maxim al amenzii este de 70.000 de lei.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!