Publicat la: 28.03.2018. 18:19 / 1.503 views

PESTE 3000 DE COPII ÎNSCRIŞI LA PREGĂTITOARE. NU VOR EXISTA CLASE NEACOPERITE ÎN ŞCOLILE BUZOIENE

Peste 3.000 de copii au fost înscrişi la clasa pregătitoare, în prima etapă desfăşurată la nivelul întregului judeţ. Potrivit oficialilor Inspectoratuşui Şcolar, anul acesta se înregistrează o creştere importantă a efectivelor de la clasa zero. În cea de-a doua etapă sunt aşteptaţi părinţii care, din diverse motive, nu au reuşit să îşi înscrie copiii la clasa pregătitoare.

clasa pregatitoare 2Prima şi cea mai importantă etapă de înscrieri la clasa pregătitoare s-a încheiat cu rezultate bune faţă de anii anteriori. Se constată un număr mai mare de copii ce vor frecventa cursurile clasei zero, începând din toamnă. Au fost depuse peste 3.000 de cereri.

Dacă în anii trecuţi, multe şcoli din mediul rural se confruntau cu efective reduse la clasele pregătitoare, de această dată numărul elevilor va fi mai mare.

În aceste condiţii, nu vor exista situaţii în care să nu fie formate clasele propuse în planul de şcolarizare pentru anul viitor. Sunt câteva situaţii de clase neacoperite, care vor fi rezolvate, însă, până în luna septembrie.

În privinţa topului cu şcolile cele mai căutate, situaţia este similară anilor anteriori.

A doua etapă a selecţiei pentru clasa pregătitoare începe pe 11 aprilie. Sunt aşteptaţi părinţii care nu au reuşit să îşi înscrie copiii până acum. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!