Publicat la: 21.03.2017. 19:03 / 1.839 views

PESTE 3.000 DE ELEVI LA PREGĂTITOARE. ÎN UNELE ŞCOLI, CLASELE VOR FUNCŢIONA PESTE NORMATIV

Peste 3.000 de copii din judeţul Buzău şi-au găsit un loc în prima şi cea mai importantă etapă de înscrieri la clasa pregătitoare. Astăzi s-a finalizat şi selecţia pentru şcolile vocaţionale. În unele unităţi de învăţământ, clasele pregătitoare vor funcţiona cu mult peste normativ.

clasa pregatitoare 2În anul şcolar viitor, în unităţile de învăţământ din judeţul Buzău vor învăţa peste 3.000 de copii. După prima etapă de înscrieri, toate cererile depuse au fost validate. Au avut acces toţi cei care îşi au domiciliul pe raza de circumscripţie a şcolii unde părinţii au optat să îi trimită.

Astăzi s-a centralizat şi situaţia copiilor înscrişi la profil vocaţional. Puţini au fost cei respinşi de şcoli. Alături de Liceul de Artă şi de Liceul Pedagogic, Liceul cu Program Sportiv va funcţiona cu o clasă de vocaţional.

Înscririle la clasa pregătitoare au condus la situaţii excepţionale în unităţile foarte căutate din municipiul Buzău. De pildă, la Şcoala nr.15 „George Emil Palade” efectivul de elevi de la cele 4 clase pregătitoare va depăşi normativul de 25.

În zilele următoare, Inspectoratul Şcolar va afla dacă există şi locuri libere rămase după prima etapă de înscrieri la clasa pregătitoare. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!