Publicat la: 16.07.2018. 18:20 / 933 views

PESTA PORCINĂ SE EXTINDE. „ESTE DOAR O CHESTIUNE DE TIMP…”

Răspândirea explozivă a pestei porcine africane pe teritoriul României a impus adoptarea unor măsuri severe din partea autorităţilor sanitar-veterinare. La Buzău, chiar dacă nu a fost semnalat niciun caz de îmbolnăvire până acum, au fost închise toate târgurile de animale autorizate. Nerespectarea interdicţiilor impuse se poate pedepsi cu închisoare sau cu amendă.         

porci mistreti pestaPesta porcină africană a afectat mai multe judeţe din România şi zeci de mii de porci au fost sacrificaţi.

Deoarece au fost confirmate cazuri la graniţa cu judeţul nostru, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău a lansat o avertizare publică.

Este o măsură de precauţie în legătură cu evoluţia explozivă a pestei porcine africane la nivel naţional şi în judeţe limitrofe Buzăului.

Pesta porcină se transmite extrem de uşor iar omul poate fi un vector important în răspândirea maladiei.

Cu toate acestea, virusul nu afectează oamenii, neexistând vreun risc de îmbolnăvire.

Orice semn de boală la porci va fi notificat obligatoriu medicului veterinar teritorial, ca şi descoperirea oricărui cadavru de porc, indiferent dacă este domestic sau sălbatic.

Impactul economic şi la nivel social al pestei porcine africane este devastator, mai ales în cazul în care boala pătrunde în marile ferme de creştere a porcilor

Sunt afectate de asemenea societăţile comerciale care comercializează carne şi preparate din carne de porc iar exporturile din zonele în care au fost confirmate cazuri de boală sunt interzise. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!