Publicat la: 21.01.2019. 18:46 / 774 views

PESTA PORCINĂ, SCĂPATĂ DE SUB CONTROL. ÎNCĂ UN FOCAR CONFIRMAT, AUTORITĂŢILE AMENINŢĂ

Autorităţile recunosc: cazurile de pestă porcină scapă de sub control. Încă un focar a fost confirmat, de această dată în satul Boboc din comuna Cochirleanca. Alte două suspiciuni sunt în atenţia medicilor veterinari, tot în comuna Vadu Paşii, acolo unde există deja trei focare confirmate. Numărul cazurilor de pestă porcină a ajuns la opt.

veterinarResponsabilii Comitetului Local de Combatere a Bolilor au fost convocaţi la o nouă şedinţă, după confirmarea unui caz de pestă procină, într-o gospodărie din satul Boboc.

Alte două suspiciuni au apărut la Vadu Paşii, comuna în care tehnicianul veterinar pare să fie sursa tuturor cazurilor, pornind de la primul focar confirmat în gospodăria sa. Situaţia a scăpat de sub control, spune prefectul de Buzău.

Autorităţile îi avertizează pe cetăţenii care răspândesc virusul că nu vor fi despăgubiţi. Dimpotrivă, vor avea dosare penale, dacă se constată vina lor.

În momentul de faţă sunt active 8 focare la nivelul judeţului, în comunele Vadu Paşii, Beceni, Cochirleanca şi Balta Albă. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!