Publicat la: 05.10.2016. 17:14 / 1.237 views

PESTĂ PORCINĂ, LA GRANIŢA CU ROMÂNIA. SPECIALIŞTII TRAG SEMNALE DE ALARMĂ

După ce, la graniţa cu România, au fost înregistrate mai multe cazuri de pestă porcină africană, şi medicii veterinari şi reprezentanţii Prefecturii din Buzău au intrat în alertă. La noi, deocamdată, nu a fost înregistrat niciun caz, însă medicii îi sfătuiesc pe buzoieni să urmărească cu atenţie evoluţia animalelor. Reprezentanţii DSV au luat măsuri speciale şi au prelevat şi probe de la mai multe animale, însă până la acest moment toate rezultatele au fost negative.

porc 1După ce la graniţa cu România s-a anuntat că au fost înregistrate cazuri de infestare cu pestă porcină africană, şi medicii veterinari buzoieni dar şi autorităţile au intrat în alertă. Din fericire, până la acest moment la nivelul Judeţului Buzău nu a fost înregistrat niciun caz, însă medicii trag semnale de alarmă.

Specialiştii au luat măsuri, au informat crescătorii de animale cu privire la riscuri şi chiar au prelevat probe de la mai multe animale suspecte, însă toate rezultatele sosite până la acest moment sunt negative.

Pesta porcină africană este o boală care afectează porcii domestici şi porcii sălbatici. Are o evoluţie dramatică, cu un procent al mortalitatii de 100% şi provoacă pierderi economice substanţiale ţării pe teritoriul căreia evoluează, din cauza restricţiilor care se impun prin comerţul cu animale vii şi prin comerţul de produse de origine animală. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>