Publicat la: 07.11.2018. 19:16 / 528 views

PESTĂ PORCINĂ CONFIRMATĂ LA BECENI. REZULTATELE AU SOSIT ASTĂZI DE LA BUCUREŞTI

Pesta porcină africană se extinde şi pe Valea Slănicului. Confirmarea oficială a sosit azi, buletinul de analiză indicând un rezultat pozitiv PPA, pentru şapte porci din localitatea Mărgăriţi. Autorităţile sunt în alertă încă de duminică seară.

porc sitePesta porcină africană se extinde pe Valea Slănicului. Confirmarea oficială a sosit în urmă cu puţin timp de la Bucureşti, buletinul de analiză indicând un rezultat pozitiv la PPA pentru şapte porci domestici din localitatea Mărgăriţi.

Ieri, în cadrul unei şedinţe CJSU, reprezentanţii autorităţii sanitare buzoiene au afirmat că au luat toate măsurile impuse în astfel de situaţii, cu toate că rezultatele de la Bucureşti nu sosiseră. În zonă au fost instalate mai multe filtre de dezinfencţie ale autoturismelor şi a fost izolată exploataţia unde au fost înregistrate decesele animalelor.

În judeţul Buzău, pînă în prezent, evoluează 6 focare de Pestă Porcină Africană  în 6 de exploataţii nonprofesionale.

DSVSA Buzău solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorităţi, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA Buzău sau autorităţilor locale (UAT-uri).

Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>