Publicat la: 12.10.2020. 18:09 / 309 views

PESTA PORCINĂ AFRICANĂ SE EXTINDE LA BUZĂU. MII DE PORCI AU FOST EUTANASIAȚI

Virusul pestei porcine africane afectează din ce în ce mai multe gospodării buzoiene, iar cea mai afectată comună este Glodeanu Sărat. Aici, la începutul acestei săptămâni a fost depistat un nou focar, la o gospodărie aflată în apropierea celorlalte focare deja existente.

PESTA-PORCINASpecialiștii DSV sunt în alertă. Peste o sută de focare de pestă porcină africană au fost stinse la nivelul județului Buzău, și peste 15 mii de animale au fost eutanasiate. În continuare, însă, sunt active focare.

În acest moment, cea mai gravă situație se înregistrează la Glodeanu Sărat, unde au fost descoperite cazuri atât în gospodăriile oamenilor, cât și într-o exploatație comercială.

Pesta porcină africană este o boală infecţioasă care afectează porcii domestici şi pe cei sălbatici şi de obicei este fatală. Nu există vaccin, nici tratament, de aceea extinderea bolii are grave efecte economice şi sociale în ţările afectate. Virusul poate persista timp de câteva luni în sol şi în cadavrele animalelor infestate. Tratarea termică şi afumarea produselor din carne nu distrug întotdeauna virusul. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!