Publicat la: 03.09.2018. 18:26 / 843 views

PESTA PORCINĂ AFRICANĂ A AJUNS ŞI LA BUZĂU. NU SE PUNE PROBLEMA UNEI SACRIFICĂRI A PORCILOR

Pesta Porcină Africană a ajuns şi în judeţul Buzău, în zona de munte. Autorităţile sanitare au stabilit că virusul a fost adus de la Tulcea, iar după confirmarea bolii s-au luat şi primele măsuri pentru limitarea extinderii vrusului. De asemenea, autorităţile fac apel către cetăţeni să respecte restricţiile în zonă, cu menţiunea că deocamdată nu se pune problema unei sacrificări preventive.

pesta 2Duminică dimineaţa, la nivelul judeţului Buzău s-a confirmat faptul că au fost înregistrate cazuri de pestă porcină africană. Potrivit unei anchete demarate în zona de munte a judeţului, s-a stabilit că vectorul uman a fost cel care a adus virusul în judeţul nostru.

Autorităţile au demarat proceduri de limitare a răspândirii virusului, înainte de a veni rezultatele care au confirmat prezenţa acestuia. Având în vedere faptul că situaţiile confirmate sunt izolate, autorităţile exclud varianta unei sacrificări preventive.

Locuitorii din zonele cu focare confirmate sunt sfătuiţi să respecte restricţiile impuse şi să nu încerce să scoată din zonele de risc preparate din carne sau carne, pentru a nu contribui la răspândirea virusului. În caz contrar, oamenii riscă amenzi, confiscarea produselor şi dosare penale. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!