Publicat la: 11.09.2018. 18:28 / 672 views

PESTA AMENINŢĂ LA LIMITA CU BRĂILA. DOUĂ NOI FOCARE, CONFIRMATE LA LIMITELE DE JUDEŢ

Două noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate la limita judeţului Brăila cu judeţul Buzău. Cele mai apropiate localităţi sunt Robeasca şi Ruşeţu, iar autorităţile sanitar-veterinare sunt în alertă.

dezinfectie pestaVeştile de infestare cu pesta porcină africană nu mai contenesc. În această dimineaţă a fost confirmat un nou focar în judeţul Brăila, în comuna Cireşu, localitatea aflată foarte aproape de localitatea Ruşeţu din judeţul Buzău.

Vestea a venit la doar câteva ore după ce un alt focar fusese confirmat în comuna Galbenu, în apropiere de Robeasca.

Autorităţile sanitar-veterinare sunt în alertă şi atrag atenţia asupra faptului că omul este principalul vector de transmitere a virusului. Cu toate acestea, nu sunt motive de îngrijorare că se vor lua măsuri de ucidere preventivă a animalelor.

La nivel naţional, au fost confirmate peste 700 de focare în 167 de localităţi. Reprezentanţii Guvernului spun că au făcut mai bine de 500 de informări în toată ţara, prin care i-au învăţat pe crescătorii de porci cum să prevină boala. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!