Publicat la: 04.03.2021. 19:40 / 322 views

PERIOADĂ CU PUȚINI SUSPECȚI DE COVID. ACTIVITATEA DE LA UPU BUZĂU, MAI LEJERĂ

După o perioadă îndelungată, în care nu mai făceau față numeroaselor cazuri de pacienți suspecți de COVID, medicii și asistentele de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău traversează o perioadă mai liniștită. Situația epidemiologică de la nivelul județului, aflată la un nivel scăzut, dar constant, ușurează și volumul de muncă de la UPU.

upu hol 2Dacă până la începutului anului personalul de la Urgențe a avut de-a face cu multe cazuri grave, cu forme tot mai agresive ale noului coronavirus, acum a scăzut numărul prezentărilor de pacienți în stare critică.

În continuare, bolnavii afectați grav după infecția cu coronavirus sunt transferați pe secția COVID de la Terapie Intensivă, acolo unde, cel puțin în această perioadă, capacitatea de internare nu mai este ocupată la maxim.

În ultima săptămână, media zilnică raportată de autoritățile buzoiene a fost de 20 de noi îmbolnăviri de COVID, la nivelul întregului județ, cu o rată de infectare de 0.70 de cazuri la mia de locuitori.

În schimb, cea mai mare problemă a momentului rămâne situația de la nivelul orașului Buzău, aflat în continuare în scenariul galben, cu peste zece mii de elevi nevoiți să învețe online. Rata de infectare din municipiul Buzău este într-o ușoară creștere. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!