Publicat la: 06.09.2018. 18:26 / 423 views

PERICOL PE OGOARE. 64 DE ELEMENTE DE MUNIŢIE DESCOPERITE DE POMPIERI

O adevărată tragedie a fost evitată în ultimul moment. Pompierii buzoieni au scos la lumină 64 de elemente de muniţie după un apel la 112 de la un localnic din Săgeata. Bărbatul a găsit unul dintre elemente în timpul unor lucrări agricole şi a realizat pericolul. Pompierii chemaţi au scos din pământ şi restul muniţiei care a fost transportată în siguranţă într-un depozit specializat.

munitie siteEchipa pirotehnică a fost solicitată să intervină în localitatea Găvăneşti, comuna Săgeata, judeţul Buzău unde au efectuat operaţiuni de cercetare, detectare, identificare a unui număr de  64 lovituri de artilerie calibrul 75 mm. A fost suficient ca un element de muniţie să  fie scos la suprafaţă în urma unor lucrări agricole. Înţelegând pericolul la care se expuneau, agricultorii, au apelat numărul de urgenţă 112.

Pompierii atenţionează populaţia cu privire la muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii.

Astăzi a avut o şedinţă de distrugere a muniţiilor neexplodate asanate de pe teritoriul judeţului Buzău unde au fost distruse 268 elemente de muniţie de diferite calibre. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!