Publicat la: 22.09.2020. 18:50 / 259 views

PERICOL DE EXPLOZIE, TRAFIC BLOCAT. AUTOCISTERNĂ RĂSTURNATĂ, OPERAȚIUNE PERICULOASĂ

A fost pericol de explozie, astăzi, după ce o autocisternă încărcată cu solvent foarte inflamabil s-a răsturnat în rondul de la Hanul lui Țintă. Traficul spre Ploiești a fost blocat iar forțele de ordine au izolat zona. Operațiunea de repunere pe roți a fost extrem de dificilă și cu un risc ridicat pentru echipele de intervenție.

cisterna 1 cisterna 4

Accidentul a avut loc în jurul orei 4:00, când o autocisternă, încărcată cu aproape 25 de tone de diluant, denumit „Withe Spirit”, s-a răsturnat în rondul de la intersecția DN 1 B cu DN 2 E 85.

Autocisterna urma să ajungă la Iași și era condusă de o femeie în vârstă de 46 de ani. În cabină se mai afla soțul conducătoarei auto. Ambii au scăpat teferi.  

Apelul la 112 l-a făcut chiar șoferița, declarând că transportă inflamabilă, astfel că mai multe echipaje de pompieri au fost mobilizate imediat la fața locului.

Traficul la ieșire din oraș către Ploiești a fost blocat, circulația fiind deviată pe două rute ocolitoare, pe Șoseaua Spătarului și pe Merei – Drumul Vinului-Zorești.

La aproape trei ore de la accident a început și operațiunea de degajare a carosabilului. Prima încercare efectuată de un autoutilaj trimis de firma de transport a eșuat, fiind solicitată încă o macara. Abia în jurul orei 11:00 a sosit un alt autoutilaj și a fost reluată misiunea, una extrem de dificilă și cu un grad ridicat de pericol. S-a desfășurat în două etape, cu ajutorul celor două autoutilaje cu macara. Pe toată perioada operațiunii, pompierii au acționat cu apă, pentru evitarea producerii unui incendiu.

În primă fază s-a reușit ridicarea capului tactor, urmând momentul repunerii pe roți a cisternei.

Autocisterna a fost apoi tractată pe un teren din apropierea locului accidentului, unde s-a desfășurat operațiunea de transvazare a încărcăturii într-o altă autocisternă.

Traficul a fost reluat în jurul orei 13:00, la aproape nouă ore de la producerea accidentului. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!