PERCHEZIŢII LA MEREI. UN LOCALNIC FĂCEA ACTE FALSE

PERCHEZIŢII LA MEREI. UN LOCALNIC FĂCEA ACTE FALSE

Mai mulţi şoferi au circulat cu premise false pe şoselele din România. Acest lucru a fost posibil după ce un localnic din Merei le confecţiona şi apoi le vindea doritorilor. Cazul a fost descoperit în urma unor pecheziţii efectuate de poliţiştii buzoieni.

acte falseÎn urma percheziţiilor la domiciliul unui bărbat de 60 de ani din Merei, poliţiştii au descoperit mai multe documente, un permis de conducere românesc şi unul moldovenesc şi o carte de identitate moldovenească, toate false, emise pe numele său, precum şi alte documente şi fotografii aparţinând unor persoane care intenţionau să obţină astfel de acte.

Potrivit poliţiştilor în perioada noiembrie 2018 – mai 2019, bărbatul din Merei ar fi intermediat obţinerea permisului de conducere şi a permisului de şedere asemănătoare celor emise de Republica Moldova pentru patru cetăţeni români, care, în realitate, nu deţineau permise de conducere româneşti, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 1.000 şi 1.500 de euro.

Totodată, poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2017 – aprilie 2019, bărbatul ar fi condus autoturisme pe drumurile publice fără a avea permis de conducere.

De asemenea, ar fi intermediat obţinerea unor documente false şi la solicitarea unui gălăţean, de 39 de ani, pentru persoane din anturajul acestuia.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi uz de fals faţă de bărbatul din Merei, iar faţă de gălăţeanul de 39 de ani, pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și