Publicat la: 08.01.2020. 19:18 / 1.908 views

PERCHEZIŢII LA 4 PRIMĂRII DIN BUZĂU. OFICIALII PRIMĂRIILOR: “NU S-AU GĂSIT NEREGULI”

Peste o sută de percheziţii au fost efectuate, în această dimineaţă, în mai multe judeţe, într-un dosar instrumentat la Giurgiu, sub aspectul comiterii infracţiunilor de ameninţare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare şi instigare la abuz în serviciu. Este invocat un prejudiciu de 2 milioane de euro, prin achiziţii fictive sau supraevaluate de mobilier stradal sau echipamente pentru locuri de joacă.

perchezitie 1 perchezitie 3

În judeţul Buzău, la primăriile Glodeanu Sărat, Glodeanu Siliştea, Amaru şi Cozieni, au fost efectuate verificări de către ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ.

Potrivit oficialilor din primărie, la Glodeanu Sărat controlul s-a încheiat fără a fi descoperite documente din care să reiasă vreo relaţie contractuală cu firmele aflate în atenţia anchetatorilor.

În urmă cu câţiva ani, totuşi, reprezentanţi ai unei societăţi din Olt au încercat să încheie contracte la Glodeanu Sărat, însă au fost refuzaţi, funcţionarii primăriei fiind apoi ameninţaţi.

Și primarul comunei Amaru susţine că poliţiştii nu au identificat documente incriminatorii în arhiva instituţiei.

Șeful administraţiei din Amaru precizează că avut contracte cu diverse societăţi, pentru mobilierul stradal, însă nicio firmă nu se regăseşte pe lista vizată de investigatori.

În acelaşi timp, primarul din Glodeanu Siliştea a declarat reporterilor Campus TV că poliţiştii nu au identificat facturi sau alte documente pe numele firmelor cercetate. Doar primarul din Cozieni a precizat că a fost identificată o factură mai veche, pentru achiziţia a 16 coşuri stradale de gunoi, la o valoare de achiziţie modică. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!