Publicat la: 06.11.2017. 19:28 / 781 views

PEDEPSE MAI ASPRE ŞI PROCEDURI STANDARD. POLIŢIŞTII CER MODIFICAREA LEGII 61

Tulburarea liniştii publice în mod repetat, implicarea fizică în a impiedica acţiunile politiştilor sau jignirile aduse organelor de ordine ar putea fi încadrate drept infracţiuni, dacă noua propunere de modificare a legilor  61/1991  şi 360 /2002 va fi validată. Nu în ultimul rând, poliţiştii propun modificarea cuantumul amenzilor pentru cine refuză să se legitimeze la solicitarea organelor de ordine.

conferinta politieProiectul legislativ vizează atît modificarea unor acte normative din domeniul ordinii publice cît și simplificarea sau definirea mai clară a unor proceduri din munca unui polițist. Aceste modificări, spun oamenii în uniformă, nu ar urma să genereze abuzuri din partea polițiștilor ci i-ar ajuta să desfășoare mai eficient munca de apărător al legii, mai ales în teren.Pe lîngă pedepse mai aspre, sau schimbarea statutului unor fapte, din contravenții în infracțiuni, polițiștii cer, mai ales, norme de conduită standardizate, pentru intervențiile din teren, la nivel național.

Propunerile polițiștilor vizează și alte acte normative, precum sancționarea mai aspră  a faptelor de încălcare  a unor norme de conviețuire socială.  De asemenea, obstrucționarea acțiunilor polițiștilor de a menține liniștea publică, injuriile aduse organelor de ordine sau refuzul de cetățenilor de a se legitima ar urma să fie pedepsite mai aspru.

Propunerile polițiștilor mai vizează crearea unor mecanisme de acordare a asistenței juridice pentru oamenii legii, achiziționarea de echipamente de protecție sau introducerea unor noi module de pregătire fizică și tactică, pentru cei care acționează în stradă.

(Andrei Solomon)

Exista 2 Comentarii
Ce spun vizitatorii:
  1. Dragos spune:

    Ca bine zici! Stanciu este un analfabet funcțional, umbla cu ata in buzunar ca sa lege niște cuvinte. A fost cununat de cine trebuie si este căsătorit cu cine trebuie. Nevasta sa este fiica fostului director de la Drumuri Buzău, cel care a căpușat si pus pe chituci aceasta instituție, iar acum are firma de deszăpezire.

  2. Vlad spune:

    Domnule Pantazi, va credeam mai inteligent. De ce tot il puneti pe Cristi Stanciu sa vorbeasca la tv? Nu vedeți ca omul nu este in stare sa se exprime, sa vorbească, sa gândească. Nu a spus nimic in fata ziaristilor, nu s-a înțeles nimic. Știm ca este finul dvs, altfel nu ajungea șef de birou, dar, totuși, nu îl mai promovați ca nu aveți pe cine. Sau vreți sa îl faceți de ras? Eu zic ca face de ras poliția buzoiana.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!