Publicat la: 29.07.2015. 19:08 / 1.526 views

PE DJ 203 K ÎNTÂRZIE LUCRĂRILE. ABIA ACUM SE PREGĂTEŞTE PROIECTAREA.

drum judetean1Lucrările de reabilitare a drumurilor în judeţul Buzău se mişcă foarte lent. Chiar dacă există fnanţare şi au fost anunţate cu surle şi trâmbiţe de autorităţile locale, pe DJ 203K sunt şanse mari să nu se demareze lucrările în acest an. Reprezentanţii Consiliului Judeţean au licitat deocamdată proiectarea care este estimată la aproape 600 de mii de lei iar procedura de atribuire este în desfăşurare. Data la care vor începe lucrările propriu-zise nu s-a stabilit încă, dar prima porţiune care va intra în atenţia constructorilor este la Aldeni unde jumătate din partea carosabilă deja s-a rupt.

Pentru DJ 203K este aprobată finanţarea pentru modernizare încă din anul 2014. Investiţia a fost estimată la 114,45 milioane de lei iar banii au fost alocaţi de Guvern prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Prima încercare de cheltuire a fondurilor a fost în această primăvară când s-a demarat licitaţia pentru încredinţarea proiectării şi lucrărilor de modernizare, dar a fost anulată pentru că nu ar fi fost estimate corect cantităţile de materiale din caietul de sarcini. Acum, reprezentanţii Consiliului Judeţean au decis să liciteze doar proiectarea. Aceasta este estimată la valoarea de 565 900 lei, procedura de atribuire fiind în desfăşurare. Data limită de depunere a ofertelor a fost 14 iulie, iar evaluarea este în desfăşurare.

În aceste condiţii, nu se poate stabili cu exactitate data la care se vor demara lucrările de modernizare a drumului. Cu certitudine s-a stabilit, însă, că prioritară este porţiunea de la Aldeni într-o zonă în care eroziunea unui mal a dus la surparea şoselei.

Încă din luna februarie, reprezentanţii Consiliului Judeţean făceau promisiunea că în acest an va fi reabilitat DJ 203 K între Mărăcineni și Podu Muncii. Tot atunci s-au dat asigurări că în acest an vor fi reabilitate pe anumite tronsoane alte 28 de drumuri judeţene şi comunale.

drum judetean 5  drum judetean 2

drum judetean 3  drum judetean 4

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!