Publicat la: 08.05.2020. 18:01 / 613 views

PCR-UL PENTRU TESTE COVID-19, ÎN PROBE. SE TESTEAZĂ ACURATEŢEA APARATULUI DE LA D.S.P.

Aparatul Real Time PCR pentru teste Covid-19, din dotarea laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, a intrat în probe. Informaţia ne-a fost furnizată, în exclusivitate, de prefectul Leonard Dimian, într-o emisiune la Campus TV.

aparat pcr 2 aparat pcr

După testarea acurateţii, PCR-ul va fi folosit oficial de specialiştii de la DSP Buzău. Pentru început, autorităţile nu au posibiltatea să testeze în masă populaţia, cum ar fi, de pildă, indicat, cel puţin în cazul locuitorilor din cartierul Poştă, zonă aflată în carantină. Regulile Ministerului Sănătăţii ar permite acest lucru, dar pe cheltuiala Direcţiei de Sănătate Publică, instituţie care nu deţine fonduri necesare.

Aparatul PCR a fost achiziţionat de DSP Buzău, cu sprijin financiar de la Guvern, în valoare de 500.000 de lei. Personalul care deserveşte aparatul a urmat cursuri de specializare.

La noul laborator, vor putea fi efectuate peste 100 de teste zilnic, iar rezultatele, pentru fiecare caz, sunt disponibile în aproximativ două-trei ore. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!