Publicat la: 11.05.2020. 18:47 / 394 views

PCR-UL DE LA BUZĂU, FUNCŢIONAL! CAPACITATE: 94 DE TESTE COVID-19, PE ZI

Săptămâna trecută, Campus Tv anunța, în premieră, faptul că aparatul Real Time PCR, pentru depistarea Covid-19, a intrat în probe, în laboratorul special de la Direcția de Sănătate Publică. În week-end, PCR-ul a devenit oficial funcțional și a stat la baza ultimelor rezultate de coronavirus de la Buzău.

pcr functionalVeste bună din partea autorităților din sănătate de la Buzău: aparatul PCR, intrat în dotarea Direcției de Sănătate Publică, a devenit funcțional, după o perioadă de probe.

Astfel, și la Buzău sunt efectuate teste de Covid-19, cu o acuratețe a rezultatului de aproape 100%. În aceste condiții, se reduce cu mult timpul de așteptare pentru aflarea rezultatelor pe testele efectuate în cazul anchetelor epidemilogice de la Buzău. Capacitatea zilnică de prelucrare a probelor este de 94 de teste, spun reprezentanții laboratorului special din cadrul DSP.

Rezultatele pentru probele prelevate pot fi cunoscute în 7-8 ore de la intrarea probelor în circuitul laboratorului.

De altfel, ultimele cazuri de coronavirus depistate în weekend, la Buzău, au fost confirmate în urma analizelor prelucrate cu ajutorul PCR-ului de la DSP. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!