Publicat la: 07.02.2018. 19:55 / 1.088 views

PATRU CAZURI DE GRIPĂ LA BUZĂU. TREI COPII ŞI UN ADULT, INTERNAŢI LA „VICTOR BABEŞ”

Autorităţile din sănătate sunt în stare de alertă după confirmarea a patru cazuri de gripă şi la Buzău. Direcţia de Sanatate Publică a primit confirmarea, azi dimineaţă, de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase, privind depistarea a patru pacienţi din judeţ. Este vorba de trei copii, cu vârste între 2 şi 14 ani, dar şi de un adult.

pacientPotrivit oficialilor DSP, patru persoane au fost investigate serologic gripal, rezultatul fiind pozitiv, în toate cele cazurile. Este vorba de trei copii, cu vârste între 2 şi 14 ani, dar şi despre un adult, bolnav cronic. Din fericire, formele de boală sunt uşoare, însă trei din cei patru pacienţi sunt în continuare internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Bucureşti. Unul dintre copii a avut internare de o zi, tot la Victor Babeş, acum aflându-se acasă, sub tratament. În două dintre cazuri este vorba de gripa de tip A, în timp ce alţi doi pacienţi au fost diagnosticaţi cu gripă de tip B.

Deocamdată, spun reprezentanţii DSP, nu se pune problema unui focar de gripă în judeţ. Cele patru cazuri au fost înregistrate la Mărăcineni, Costeşti, Glodeanu Siliştea şi Mihăileşti.

Spitalele cu paturi din judeţ au fost avertizate cu privire la cele patru cazuri, mai ales în contextul în care doi dintre cei patru pacienţi au trecut pe la Pediatrie Urgenţe, înainte de ajunge la “Victor Babeş”. În cazul lor, medicii au diagnosticat simple viroze respiratorii, fără să procedeze la investigaţii mai amănunţite.

Recomandarea specialiştilor către populaţie este vaccinarea, mai ales în cazul persoanelor cu afecţiuni cronice, în cazul cărora virusul gripal poate duce la complicaţii sau chiar la deces. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!