Publicat la: 29.05.2018. 19:37 / 846 views

PARCURILE DIN BUZĂU LASĂ DE DORIT. MIZERIA ACOPERĂ SPAŢIUL VERDE ŞI LUCIUL APEI

În acest moment, o plimbare prin parcurile din municipiul Buzău îţi lasă un gust amar. Lacurile împânzite de vegetaţie, mirosul greu, dar mai ales ambalajele aruncate la întâmplare şi coşurile arhipline creează o imagine urâtă. Mai mult decât atât, cei care ar trebui să aibă grijă de curăţenia parcurilor sunt primii care arată dezinteres total în această privinţă.

parcuri neingrjite 1   parcuri-neingrjite-3

Demersul jurnalistic a  avut la bază, iniţial, dorinţa de a atrage atenţia cu privire la vegetaţia abundentă de pe lacurile din municipiul Buzău. Prima oprire a fost în Parcul Tineretului, unde imaginea lacului este dezolanta.

Odată ajunşi în parcul Crâng, însă, ne-a atras atenţia în primul rând mizeria de pe spaţiul verde, şi abia după aceea aspectul heleşteului. Coşurile de gunoi arhipline, mizeria din jurul lor şi deşeurile ce pluteau pe luciul lacului te fac să uiţi de raţele sălbatice, broaştele ţestoase şi liniştea ce ar trebui să facă din Parcul Crâng unul dintre cele mai frumoase locuri din oraş.

Mai supărător este faptul că tocmai aceia care ar trebui să se preocupe de curăţenie sunt primii care fac mizerie. Camerama de filmat a surprins-o pe administratora angajată la Urbis în timp ce arunca un chiştoc de ţigare la întâmplare pe spaţiul verde, deşi coşul de gunoi se afla la un metru distanţă.

De curăţenia din parcurile municipiului ar trebui să se ocupe exclusiv Urbis Serv. În cazul în care situaţia din parcul Crâng va persista, poliţiştii locali ar putea sancţiona societatea pentru neîndeplinirea atribuţiilor în ceea ce priveşte salubrizarea parcurilor. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!