Publicat la: 11.02.2020. 19:21 / 1.337 views

PANICĂ ŞI REVOLTĂ, LA BECENI! TABĂRA ARBĂNAŞI, “TAMPON” PENTRU CORONAVIRUS

Este scandal, după ce autorităţile buzoiene au decis locaţia specială unde ar urma să fie găzduite, în regim de carantină, persoanele care au avut contact cu bolnavi de coronavirus din China. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis, ieri după-amiază, ca mai multe pavilioane din Tabăra Şcolară Arbănaşi să fie rezervate acestor cazuri excepţionale. Unitatea este în administrarea Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport. Directorul insituţiei a fost pus în faţa faptului împlinit.

Still0211_00007  Still0211_00004

Oficialii Direcţiei de Sănătate Publică au explicat astăzi ce categorii de persoane vor ajunge în Tabăra de la Arbănaşi. Reprezentanţii DSP au subliniat că vor fi izolaţi cetăţenii care declară la revenirea din China că au intrat în contact cu persoane infectate cu temutul virus. În plus, măsura va fi luată doar în cazul în care va fi depăşită capacitatea de carantină a unităţilor specializate din Capitală.

Vestea a stârnit panică în comunitatea din Beceni, comună pe raza căreia se află Tabăra Școlară Arbănaşi.

Primarul din Beceni susţine că va face demersuri pentru a împiedica găzduirea unor persoane suspecte de coronavirus. De altfel, astăzi a şi fost lansată o petiţie on-line denumită “Nu vrem răspândirea virusului”.

Oficialii DSP Buzău admit că mai trebuie luate măsuri suplimentare pentru amenajarea pavilioanelor la standarde minime igienico-sanitare, dar asigură că nu va exista niciun pericol pentru comunitate.

Şi prefectul Leonard Dimian, preşedinte al Comitetului care a stabilit locaţia specială, afirmă că localnicii nu trebuie să se îngrijoreze.

În momentul de faţă, autorităţile buzoiene din sănătate au în monitorizare 17 cetăţeni, în majoritate chinezi, izolaţi la domiciliu, după ce au revenit din ţara lovită de coronavirus. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!