Publicat la: 20.03.2020. 17:22 / 723 views

PANDEMIA AR PUTEA TRIMITE GLORIA ÎN PLAY-OUT. EXISTĂ VARIANTA SCHIMBĂRII SISTEMULUI DE DISPUTARE, ÎN LIGA A II-A

Campionatul Ligii secunde ar putea continua intr-o varianta speciala, pentru a se putea desemna echipele care promoveaza, dar si cele care vor retrograda. Grupul de lucru de la nivelul federatiei ia in considerare posibilitatea disputarii pe sistem play-off/play-out.

cristi lupu”Grupul de lucru” al FRF – din care fac parte reprezentanţi ai tututor eşaloanele fotbalistice din România, inclusiv reprezentanţi ai FRF, LPF – ia în considerare disputarea meciurilor din Liga a 2-a, după sistemul play-off / play-out. În opinia șefilor fotbalului românesc, acest sistem ar scurta durata sezonului, în contextual în care sezonul competițional se va relua, după cele mai optimiste estimări, la jumătatea lui mai. În acest caz, Gloria ar putea evolua în play-out, urmând să lupte pentru evitarea retrogrradării. Sunt însă mai multe necunoscute, din cauză că nu toate competitoarele au disputant același număr de meciuri. Într-o conjunctura favorabilă, clubul buzoian ar putea evolua în play-off.

Majoritatea opiniilor formulate de reprezentanții cluburilor din Liga a 2-a converg, totuși, către actualul format. În acest caz, cele 14 etape rămase din eșalonul secund ar trebui să se dispute în mai puțin de o lună și jumătate, cu meciuri jucate din trei în trei zile.

Dacă se va adopta sistemul play-off, punctajul acumulat de competitoare în sezonul regulat nu se va înjumătăți, așa cum se întâmplă în Liga 1. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!