Publicat la: 07.09.2018. 18:16 / 573 views

PĂMÂNT DE VÂNZARE. ”PĂCAT CĂ SE RENUNŢĂ AŞA DE UŞOR LA TERENURILE AGRICOLE”

Direcţia pentru Agricultură Buzău a făcut astăzi bilanţul ultimilor doi ani. Faţă de recordurile istorice obţinute anul trecut la cereale, anul acesta recoltele au fost mai mici din cauza secetei din primăvară. Specula cu terenuri agricole va face obiectul unor modificări în cadrul legislativ.      

agricultura 2Din bilanţul de pe ultimii doi ani prezentat de directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Buzău reiese că, faţa de anul trecut, când au fost stabilite recorduri istorice, anul acesta producţiile sunt mai mici.

Seceta a redus considerabil cantităţile de cereale astfel că, la grâu a fost înregistrată o producţie medie de 4000 de kilograme la hectar.

La rapiţă s-au obţinut doar 1850 de kilograme la hectar, adică jumătate din cantitatea obţinută anul anterior, la orz 4275 de kg. la hectar iar la orzoaica de toamnă 4400 kg la hectar, producţia medie.

Judeţul Buzău se poate mândri cu terenuri agricole foarte mănoase, ceea ce atrage şi mulţi cumpărători.

Până la această dată, în judeţ au fost vândute 2861 hectare de teren arabil, cu preţuri cuprinse între 7 şi 300 de milioane vechi.

În general, terenurile sunt cumpărate de fermierii care le muncesc în arendă, dar şi de investitori străini.

Zonele cele mai căutate pentru că au pământuri mănoase sunt Pogoanele, Padina şi zona Râmnicului Sărat.

Cea mai mare suprafaţă de teren arabil deţinută de un fermier român în judeţul nostru măsoară peste 7.500 de hectare.

În prezent, se lucrează la unele modificări ale legii 17, prin care se va limita vânzarea terenurilor agricole în scopul speculei.

Astfel, un teren arabil proaspăt achiziţionat nu mai va putea fi revândut decât după o perioadă de 10 ani. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!