Publicat la: 23.10.2017. 18:27 / 1.403 views

”PĂDUREA CRÂNGULUI NU SE VINDE!” ŞEFII PALATULUI COMUNAL RESPING ORICE SPECULAŢIE

În aşteptarea proiectului de lege privind preluarea în proprietate a Pădurii Crâng, şefii din Palatul Comunal se confruntă cu un nou val de speculaţii apărute în mediul online. Mai mulţi cetăţeni, implicaţi sau nu politic, avansează ipoteză că, odată cu trecerea la Primărie, plămânul verde al oraşului va deveni ţinta afacerilor imobiliare. Exclus, spun responsabilii din Palatul Comunal.

crangIniţiat de parlamentarii PSD de Buzău, proiectul de lege privind revenirea în proprietatea şi administrarea Primăriei a întregii suprafeţe a Crângului a trecut deja de primele discuţii din comisiile parlamentare de specialitate.

În urma discuţiilor din Parlament, USR Buzău a lansat pe pagina de facebook un avertisment către cetăţeni, precizând că iniţiativa PSD ar avea în spate interesul afaceriştilor din domeniul imobiliar. Speculaţiile sunt respinse cu vehemenţă de către responsabilii din Palatul Comunal.

Mai mult, şefii din Primărie susţin că, odată cu preluarea zonei protejate, Crângul va fi conservat mult mai bine şi valorificat prin investiţii care nu vor presupune defrişări.

De altfel, un proiect de hotărâre de Consiliu Local obligă Primăria să ”menţină destinaţia actuală, să nu dispună de nicio măsură de natura grevării cu sarcina ipotecii, gajului ori înstrăinării”, precizare ce va fi trecută şi în proiectul de lege prin care cele 179 de hectare din Pădurea Crângului urmează să revină la Municipalitate.

(Mihai Bunaziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>