Publicat la: 12.05.2020. 18:07 / 265 views

PACIENŢI VINDECAŢI, TRANSFERAŢI LA SPITALUL RM. SĂRAT. SITUAŢIE INCREDIBILĂ ÎN UNITATEA DE COVID-19

Situație incredibilă la Spitalul Rm. Sărat, unitate medicală suport de Covid-19! Mai multe persoane au fost transferate de la Spitalul Adjud la Râmnicu Sărat, deși erau vindecate de coronavirus. Cazul ne-a fost relatat chiar de către directorul medical al unității râmnicene, într-o emisiune, la Campus TV.

pacienti covid 19 spital rm saratVinerea trecută, pe poarta Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, unitate care tratează exclusiv pacienți cu coronavirus, au intrat un microbuz ISU și o ambulanță SMURD, cu 16 persoane transferate de la Spitalul din Adjud, potrivit unei decizii luate la nivel central. Transferul pacienților s-a făcut într-o totală degringoladă, fără ca responsabilii de la Râmnicu Sărat să știe despre ce cazuri este vorba. Mai multe detalii ne-au fost precizate de directorul medical al spitalului din Râmnicu Sărat, doctorul Felicia Vasile.  

După efectuarea triajului și internarea tuturor celor 16 pacienți, personalul medical a aflat că aceștia fuseseră testați cu o zi înainte, dar nu s-a mai așteptat sosirea rezultatelor.

Sâmbătă, celor 16 pacienți li s-au prelevat probe pentru testul de Covid-19. Rezultatele au surprins personalul medical de la Spitalul Rm. Sărat: nouă dintre persoanele transferate erau deja vindecate, fapt pentru care s-a luat decizia externării majorității, cu excepția a două cazuri, pentru care s-a decis transferul la unități de specialitate.

Episodul de zilele trecute este mai mult decât intrigant pentru responsabilii de la Spitalul Râmnicu Sărat, în condițiile în care unitatea se confruntă cu o criză de medici.  

Pe de altă parte, deși este evident riscul la care se expun toți angajații unității spitalicești din Râmnicu Sărat, aflăm că ei nu au fost testați până acum!

Nu în ultimul rând, trebuie menționață și lipsa de implicare a Ministerului Sănătății, de la momentul deciziei de a transforma Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat în unitate suport de Covid-19, până în prezent. De atunci, Ministerul a suportat costurile doar pentru un ventilator mobil, celelalte achiziții necesare fiind acoperite din fondurile spitalului și ale autorităților locale!

Aseară, la unitatea din Râmnicu Sărat, erau internați 36 de pacienți, însă, între timp, numărul acestora a crescut, în urma confirmării altor 14 cazuri de coronavirus, provenite dn comunitatea de la Râmnicelu. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!