Publicat la: 28.06.2016. 16:32 / 1.209 views

PACIENŢI DE PROFESIE. BUZOIENI CARE REFUZĂ EXTERNAREA

În mai toate spitalele din ţară există cazuri de pacienţi care refuză să plece din spital pentru ca nu au un domiciliu. Pentru cazarea şi întreţinerea lor spitalele cheltuie sume mari de bani, pe care nu le pot deconta de la Casa de Asigurări de Sănătate. Şi în Spitalul Judeţean exista astfel de cazuri, pentru care încă nu se întrezăresc soluţii.

salon 1În Spitalul Judeţean sunt încă internaţi pacienţi care ar trebui să fie externaţi, dar care refuză să plece sau nu au unde să se ducă.

Aceştia preferă să rămână în spital, unde au masa asigurată, un pat curat în care să doarmă şi primesc îngrijiri de la personalul medical calificat.

O zi de cazare în regim hotelier la Spitalul Judeţean costă 250 de lei pentru fiecare persoană internată.

Şi au fost cazuri record, când pacienţii au refuzat să se externeze timp de 5-6 luni de zile.

Deocamdată nu există soluţii viabile pentru ca astfel de pacienţi să elibereze locurile din saloane pentru bolnavii care au nevoie de ele.

O variantă ar fi aceea ca serviciile de asistenţă socială din primării să-i preia pe aceşti pacienţi, care nu au casă, venituri şi nici aparţinători.

Este o situaţie reală asupra căreia şi edilii buzoieni ar trebui să se aplece cu mai multă atenţie, chiar dacă resursele financiare alocate pentru aceste servicii sunt limitate.

În acest moment, la Spitalul Judeţean Buzău sunt doi pacienţi care refuza externarea la secţia Traumatologie dar mai sunt şi alţii în celelalte secţii. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!