Publicat la: 20.10.2017. 18:22 / 549 views

ORAŞUL LALELELOR. APROAPE UN MILION DE BULBI AU FOST PLANTAŢI

Societatea Urbis Serv are datoria de a pune în practică tot ceea ce Primăria a hotârât în legătură cu infrastructura rutieră şi cu estetica oraşului. Conform viziunii unui arhitect peisagist contractat de Municipalitate, în primăvară Buzăul va candida la titlul de „oraşul lalelelor”. Aproape un milion de bulbi de lalele sunt plantati  în spaţiile verzi de pe străzile Buzăului şi în parcuri.      

parc plantatMai multe echipe ale Urbis Serv răspândite prin tot oraşul pregătesc spaţiile verzi şi plantează sute de mii de bulbi care, la primăvară vor înflori şi vor da culoare oraşului.

 A fost pusă în practică şi o altă metodă de a uda florile, total diferită de cea clasică, cu furtun şi cisterna aferentă.

Problema va apărea la primăvară, odată cu înflorirea celor 980.000 de bulbi. S-ar putea să fie nevoie de pază permanentă pentru ca răzoarele colorate să nu fie rase imediat după înflorire pentru că este mult mai ieftin să aduni lalele din oraş decât să le imporţi din Olanda.

Buzoienii care se întreabă de ce au înfipt cei de la Urbis beţigaşe prin tot oraşul trebuie să afle că ele marchează fiecare bulb dintre cei 980.000 de mii care, înainte de a fi îngropaţi, valorau aproximativ 450.000 de lei.

La primăvară, florile vor valora cel puţin dublu şi s-ar putea să dea naştere unor afaceri „înfloritoare” pentru întreprinzătorii din anumite zone ale urbei. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>