ORAȘUL BUZĂU, ÎN CARANTINĂ ÎNAINTE DE ALEGERI? COMUNELE MĂRĂCINENI ȘI BERCA, ÎN SCENARIUL ROȘU

ORAȘUL BUZĂU, ÎN CARANTINĂ ÎNAINTE DE ALEGERI? COMUNELE MĂRĂCINENI ȘI BERCA, ÎN SCENARIUL ROȘU

Orașul Buzău ar putea intra în carantină înainte de alegeri, dacă evoluția îmbolnăvirilor de COVID va fi similară ultimei perioade. Este ipoteza lansată chiar de prefectul Leonard Dimian, într-o emisiune la Campus TV. Între timp, comunele Mărăcineni și Berca au intrat în scenariul roșu.  

amenzi masti 2În urmă cu două săptămâni, orașul Buzău a intrat în scenariul roșu, după ce rata de infecare a fost de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Între timp, rata a ajuns la aproape 5, evoluția îmbolnăvirilor fiind în creștere de la o zi la alta. Șeful de la Casa Albă a dezvăluit, aseară, la Campus TV, că este posibilă măsura carantinării municipiului, în cazul în care vom avea aceeași evoluție.

Prefectul Leonard Dimian a mai precizat că ideea de carantină va interveni în momentul în care orașul Buzău va ajunge la o rată de 6 cazuri la mia de locuitori.

Astăzi, Direcția de Sănătate Publică a anunțat pentru municipiul Buzău o rată de 4.95 de îmbolnăviri COVID la mia de locuitori, cu 682 de cazuri active în ultimele două săptămâni.

Între timp, comunele Mărăcineni și Berca au intrat în scenariul roșu, după ce rata de infectare a depășit cota de 3 la mia de locuitori. Restaurantele, barurile și activitățile cu jocuri de noroc au fost închise. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și