Publicat la: 26.01.2018. 19:21 / 1.560 views

ORA DE ISTORIE. PROIECTUL A DEBUTAT ASTĂZI LA LICEUL ALEXANDRU MARGHILOMAN

Începând de astăzi, în fiecare unitate de învăţământ din Buzău se va desfăşura proiectul „Ora de istorie pentru Centenar”, pe parcursul întregului an şcolar. Programul a debutat astăzi la liceul teoretic „Alexandru Marghiloman”, al cărui patron spiritual este binecunoscutul om politic buzoian. Ora de istorie are şi menirea de restabili în memoria colectivă adevăratele valori ale Buzăului, adevăratele personalităţi pe care elevii buzoieni să le aibă ca repere în viaţă.      

istorieIdeea proiectului Ora de Istorie a pornit la Buzău şi ca urmare a unui sondaj de opinie pentru stabilirea unui clasament al celor mai cunoscute personalităţi buzoiene.

Proiectul, care se înscrie într-o lungă serie de activităţi dedicate centenarului Marii Uniri a debutat astăzi la Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman”, al cărui patron spiritual este binecunoscutul om politic buzoian.

Prima „Oră de istorie pentru Centenar” a fost organizată de Municipalitate şi l-a avut ca invitat pe istoricul Valeriu Nicolescu, care le-a vorbit elevilor despre buzoianul Alexandru Marghiloman, o mare personalitate a oraşului nostru.

Începând de astăzi, Ora de istorie se va ţine în fiecare unitate de învăţământ din oraş, pe tot parcursul anului şcolar.

Unul dintre cele mai importante evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri va avea loc pe 17 mai, de Ziua Înălţării.

Primăria a invitat oficialităţi de marcă şi personalităţi naţionale şi internaţionale pentru a omagia eroii căzuţi pe pământ românesc, iar Cimitirul Eroilor va fi reinaugurat. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!