Publicat la: 05.06.2019. 18:13 / 572 views

ORA DE ISTORIE. LECŢIE DESPRE EROII DIN CIMITIRUL EROILOR

Elevii Seminarului Teologic din Buzău au participat astăzi la o oră de istorie neconvenţională, care s-a desfăşurat în arealul Cimitirului Eroilor. Elevii au aflat cum şi când s-a construit Biserica Eroilor şi câţi luptători de mai multe neamuri şi religii odihnesc în pământul cimitirului.

ora de istorie 3  ora de istorie 1

O nouă lecţie din programul Ora de Istorie Buzoiană, iniţiat de Primăria Buzău, s-a desfăşurat astăzi în Cimitirul Eroilor.

Elevii de la Seminarul Teologic au fost beneficiarii informaţiilor oferite de vorbitori în cadrul atât de neconvenţional pentru ţinerea cursurilor, dar atât de familiar cursanţilor.

În Cimitirul Eroilor există 10 monumente închinate eroilor căzuţi pe pământ românesc în toate războaiele.

Ora de Istorie Buzoiană este un proiect al Primăriei Buzău, care se desfăşoară alternativ în toate instituţiile şcolare din Municipiu.

ora de istorie 5  ora de istorie 6

Elevii seminarişti, însoţiţi de profesorul lor de istorie, au ascultat cu mare atenţie lecţia despre cei care odihnesc veşnic în cimitirul buzoian, considerat a fi unul dintre cele mai importante din Europa.

Elevii au străbătut apoi aleile cimitirului, poposind la fiecare monument pentru a asculta explicaţiile despre cei cărora le-au fost dedicate.

Mâine, în Ziua Înălţării Domnului, când românii îşi celebrează eroii, alţi elevi buzoieni vor aprinde candele la fiecare cruce din Cimitirul Eroilor, tărâmul păcii veşnice pentru toţi cei căzuţi pe  pământ buzoian. (Corneliu Floriceanu)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. Tuie Moma spune:

    Ora de istorie? De cine? De toma & co.? Rusine profesorilor care au acceptat pe impostorii astia in scoli sa le tina asa zise ore de istorie elevilor buzoieni! Rusine directorilor de licee si asa numite colegii nationale care ii primesc pe astia in amfiteatrele unitatilor, si le mai si indeasa cu elevi, sa fie pe plac comunistilor astia trei. Il mai tineti minte pe ceausescu care dadea indicatii pretioase inginerilor, arhitectilor, veterinarilor etc? Asta e Toma! Cinste celor 5-6 profesori de istorie din municipiu care NU si-au lasat elevii sa participe la mascarada asta! Bavo voua! Ce ar fi ca toma sa isi vada de administratie, profesorii de catedra si armata de armata? RUSINEEEE!!!!

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!