Publicat la: 29.10.2018. 20:36 / 1.730 views

ORA DE ISTORIE LA SCOALA NR 11. UN ISTORIC DIN BASARABIA LE-A VORBIT ELEVILOR DESPRE ŢĂRILE SURORI

Ora de istorie din această lună, care face parte dintr-un proiect al Primăriei dedicat Centenarului Marii Uniri, s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială numărul 11. Profesorul universitar doctor Anatol Petrencu a venit din Republica Moldova pentru a le povesti copiilor despre istoria contemporană a celor două ţări româneşti surori. La Ora de Isorie au fost scoşi la tablă şi primarul Buzăului, dar şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar.

ora de istorie 2  ora de istorie 1

O lecţie memorabilă de istorie s-a ţinut astăzi la Şcoala 11 din municipiul Buzău.

La ea au participat elevii şi profesorii şcolii, dar şi reprezentanţi ai oficialităţilor buzoiene, care au fost întâmpinaţi cu pâine şi cu sare .

Invitat de onoare a fost profesorul universitar doctor Anatol Petrencu, care a venit special de la Chişinău pentru a le vorbi copiilor despre istoria contemporană a celor două ţări surori.

Timpurile şi oamenii au despărţit Moldova de România printr-o trăsătură de condei pe harta lumii, făcută cu brutalitate de liderii acelor vremuri.

Copiii, laolată cu adulţii, au ascultat cu mare atenţie povestirea profesorului despre ţara de dincolo de Prut şi despre locuitorii ei.

A fost o lecţie de istorie de mare clasă, care va rămâne în memoria şcolii.

Astfel de lecţii de istorie vor mai urma şi în lunile următoare, alături de multe alte proiecte organizate de Primăria Buzău în semn de omagiu adus împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.

Întâlnirea de astăzi s-a încheiat cu un cântec de referinţă al românilor, interpretat de elevii şcolii nr. 11, care a fost gazda celei mai plăcute lecţii de istorie despre ţările surori, Republica Moldova şi România.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!