Publicat la: 31.05.2018. 18:36 / 2.339 views

„ORA DE ISTORIE”, LA LICEUL G. C. MOISIL. LECŢIE DE PATRIOTISM, PREDATĂ LICEENILOR

„Ora de Istorie”, programul inițiat de municipalitate, a ajuns, azi, și la Liceul „Grigore C. Moisil”. Tinerii prezenți au fost încântați de prelegerea ținută de colonelul Liviu Corciu, cu privire la evenimentele prin care a trecut Regatul României, acum 100 de ani. Liceenilor le-au fost relatate fapte trecute cu vederea de manualele de istorie, din prima conflagrație mondială.

conferinta 2Elevii prezenți, azi, la întâlnirea cu reprezentanții Diviziei 2 Infanterie „Getica” și ai municipalității au fost captivați de relatările invitaților.

Tinerii au avut ocazia de a afla lucruri neconsemnate în manualele de istorie, precum dezastrul de la Turtucaia, implicarea soldaților buzoieni în Marele Război și condițiile precare cu care se confruntau, dar și despre cei pe care gloria i-a ocolit, românii care nu au mers pe front dar au trăit sub ocupația germană.

„Ora de Istorie” este un proiect derulat cu ocazia Centenarului. „Ora” se va preda în fiecare unitate de învățământ din municipiu, pe toată durata anului școlar.

(Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!