Publicat la: 23.01.2019. 18:31 / 745 views

ORA DE ISTORIE BUZOIANĂ. PRIMA ÎNTÂLNIRE DIN AN CU ELEVII BUZOIENI

Începând de anul trecut, în fiecare unitate de învăţământ din Buzău s-a desfăşurat proiectul „Ora de istorie pentru Centenar”. Programul continuă şi anul acesta. Prima întâlnire cu elevii a avut loc la Şcoala Gimnazială numărul 7.      

istorie 1Prima oră de istorie din acest an s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială numărul 7 din Buzău, având ca temă împlinirea a 160 de ani de la realizarea Micii Uniri şi aportul unioniştilor buzoieni la reuşita acestui act istoric.

Pentru că mâine se va sărbători împlinirea a 160 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri, primarul Constantin Toma le-a vorbit elevilor despre buzoianul Alexandru Marghiloman.

Istoricul buzoian Valeriu Nicolescu le-a explicat copiilor contextul în care s-a înfăptuit Mica Unire, dar şi cât de important a fost aportul unioniştilor buzoieni la realizarea acestui act istoric.

O altă întâlnire la Ora de istorie a mai avut loc astăzi la Liceul Tehnologic, iar programul va fi continuat în toate unităţile de învăţământ din municipiu.

Tot anul acesta, va fi editat şi primul manual de istorie a Buzăului, sub egida Primăriei. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!