Publicat la: 14.08.2019. 09:46 / 4.354 views

OPERAȚII LAPAROSCOPICE, ÎN PREMIERĂ, LA MATERNITATEA BUZĂU. ODATĂ CU VENIREA ÎN ECHIPĂ A TÂNĂRULUI MEDIC NICOLAE RUSU

Premieră medicală la Maternitatea din Buzău. Un tânăr medic basarabean, abia sosit la unitatea buzoiană, a efectuat două intervenții chirurgicale cu ajutorul laparoscopului. Sprijinit de un colectiv de specialiști, doctorul Nicolae Rusu a dat tonul unor operații cu multiple avantaje pentru paciente. Echipa de la Maternitatea Buzău își propune să abordeze cât mai multe cazuri prin metoda de chirurgie minim invazivă.

operatie laparoscopic nicolae rusu  doctor nicolae rusu maternitate laparoscopic

Startul operațiilor laparoscopice în noua maternitate a fost dat odată cu venirea la Buzău a tânărului medic Nicolae Rusu, în urmă cu aproape o lună. Originar din Republica Moldova, cu formare într-un spital din Capitală, Rusu a ales să profeseze la Buzău, având-o și pe soție deja cooptată în echipa de cardiologi de la Spitalul Județean.

Înainte de a decide să facă parte din corpul medical de la Obsetrică-Ginecologie, doctorul Nicolae Rusu a fost interesat de aparatura din dotarea Maternității. A rămas încântat de cele văzute la Buzău.

La câteva zile după sosirea sa în Maternitatea Buzău, medicul Rusu nu a ezitat și a avut curajul, sprijinit de o echipă completă, de a avea primele două intervenții cu aparatul laparoscopic, nefolosit până la acel moment. Două paciente au fost operate prin procedura de chirurgie minim invazivă.

Cooptarea în echipa de la Maternitate a medicului basarabean reprezintă un atu de necontestat.

(Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!