Publicat la: 01.08.2017. 18:15 / 755 views

OPERAŢIE ÎN PREMIERĂ LA SPITALUL JUDEŢEAN. PROTEZARE BIPOLARĂ NECIMENTATĂ DE ŞOLD

operatie siteOperaţie în premieră la Spitalul Judeţean Buzău. O echipă de medici de la Secţia de Ortopedie şi Traumatologie a realizat o hemiartroplastie bipolară necimentată, proteză de şold implantată la o pacientă în vârstă de 71 de ani. Pentru astfel de intervenţii chirurgicale mai moderne, pacienţii erau trimişi în Capitală.

Femeia avea fractură de col femural, în urma unui accident rutier al cărui autor nu a fost încă identificat. Intervenţia, realizată în premieră la Buzău, a durat în jur de 70 de minute.

Având în vedere tipul de proteză, recuperarea după operaţie va fi mult mai facilă, în ciuda vârstei înaintate a pacientei.  

Costurile pentru o intervenţie chirurgicală de acest gen pornesc de la 2.000 de lei, în funcţie de complexitatea afecţiunii. Pe lângă medicul coordonator Sergiu Jguma şi doctorul Dan Mihai, din echipă a mai făcut parte ortopedul Sergiu Danielescu. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>