Publicat la: 05.10.2017. 18:10 / 388 views

ONORARIILE AVOCAŢILOR AU EXPLODAT. AU FOST IMPUSE TARIFE MINIMALE

Buzoienii care apelează la un avocat trebuie să ştie că onorariile s-au scumpit considerabil. O decizie a forului naţional, obligă apărătorii să practice tarife minimale. Astfel, o consultaţie la avocat costă 240 de lei, în timp ce un client ar trebui să plătească cel puţin 1.700 de lei pentru a fi reprezentat într-un proces de divorţ. Baroul Buzău a propus la Bucureşti modificarea onorariilor minimale.

tribunal 02Decizia Consiliului Uniunii Barourilor din România a intrat în vigoare zilele trecute şi se răsfrânge asupra justiţiabililor care au venituri reduse şi sunt nevoiţi să apeleze la un apărător în diverse procese.

De pildă, costurile cu un avocat într-un proces de divorţ într-o familie cu minori vor depăşi 1.700 de lei şi ar putea ajunge chiar şi la 2.400 de lei, pentru fiecare client. Şi pentru o simplă consultaţie juridică, avocaţii au obligaţia să perceapă minim 240 de lei.  De asemenea, un partaj ar urma să scoată câteva mii de lei din buzunarele celor care apelează la avocaţi.

E lesne de înţeles că multe dintre aceste onorarii minimale nu vor putea fi suportate, motiv pentru care Baroul Buzău şi alte organizaţii profesionale din ţară au solicitat modificarea deciziei luate recent de forul naţional.

Stabilirea unui onorariu minimal pe diverse dosare conduce acum, în multe situaţii, la dublarea sumelor percepute pentru clienţi, în comparaţie cu situaţiile existente înainte de introducerea pragurilor tarifare. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>