Publicat la: 09.11.2017. 19:23 / 303 views

OBLIGAŢII PENTRU DEŢINĂTORII DE CÂINI. POLIŢIŞTII LOCALI ÎI VERIFICĂ DACĂ RESPECTĂ LEGEA

Hotărârea de Consiliu Local care îi obligă pe proprietarii de animale să strângă mizeria lăsată de acestea în urmă atunci când sunt scoase la plimbare a intrat deja în vigoare. Poliţiştii locali au organizat acţiuni de informare a cetăţenilor, urmând ca buzoienii care nu se conformează să fie şi sancţionaţi. Deloc surprinzător, cei mai mulţi dintre buzoienii ieşiţi cu câinii la plimbare nu aveau nici măcar punguliţă la ei, însă au fost şi cazuri în care proprietarii erau dotaţi cu tot ce le trebuia.

catel 2În ultima perioadă, tot mai mulţi cetăţeni s-au arătat deranjaţi de faptul că proprietarii câinilor nu strâng murdăria lăsată de animalele lor în urmă. Consilierii locali au aprobat o hotărâre ce le permite poliţiştilor locali să îi amendeze pe cei care nu strâng mizeria câinilor. Agenţii de poliţie locală au organizat în primă instanţă o campanie de informare, urmând să aplice şi sancţiuni celor care nu au la ei măcar pungile necesare.

În timpul acţiunii au fost descoperiţi şi buzoieni care aveau asupra lor tot ce le trebuia pentru a strânge mizeria lăsată în urmă de câine.

Chiar dacă poliţiştii locali au aplicat doar avertismente, nu trebuie pierdut din vedere faptul că în cazul în care, posesorii de animale de companie încalcă normele legale, pot fi sancţionaţi contravenţional cu amendă cuprinsă între 500 şi 1000 lei.

Buzoienii care ies cu animalele la plimbare trebuie să ştie că au obligaţia de a avea asupra lor pungi, făraş şi măturică sau pungi şi mănuşi de unică folosinţă, pe care să le prezinte poliţiştilor locali la un eventual control. (Mirela Copariu)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. Lavinia spune:

    Nu exista agenți de politie locali, ci politisti locali.
    Mirela, intreaba-l pe soțul tău, polițist local, cum este corect.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>