Publicat la: 08.09.2017. 18:17 / 2.193 views

O SPECIE NOUĂ DE DOVLEAC LA STAŢIUNEA EXPERIMENTALĂ. SEAMĂNĂ CU UN ŞARPE ŞI ESTE LUNG DE 2 METRI

O nouă specie de dovleac a fost creată la Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău. După mulţi ani de muncă, cercetătorii au reuşit să obţină ceea ce ei numesc dovlecelul  şarpe. Este lung de doi metri, extrem de fraged şi poate fi consumat crud sau gătit. De asemenea, poate impresiona şi ca plantă ornamentală.

statiune 1Cercetătorii de la Staţiunea Legumicolă Buzău au reuşit să obţină, după mulţi ani de încercări, o nouă specie de dovleac, pe care au denumit-o dovleacul şarpe. Este obţinut din încrucişarea unui dovleac chinezesc cu un castravete armenesc, poate atinge doi metri lungime şi este foarte fraged.

De asemenea, ciudatul dovlecel şarpe poate fi folosit cu succes ca plantă ormanentală datorită florilor care au un aspect extrem de plăcut şi sunt foarte parfumate.

Cercetătorii au reuşit să stabilizeze noua creaţie, astfel că în curând vor putea chiar să vândă seminţe pentru doritorii din ţară şi din străinătate. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!