Publicat la: 30.09.2014. 20:03 / 4.144 views

O ŞANSĂ PENTRU FIECARE. NU AUD, DAR POT ÎNŢELEGE

Persoanele cu deficienţe de auz şi de vorbire întâmpină mari dificultăţi în relaţia cu societatea, tocmai din cauza comunicării dificile.

Ei îţi reclamă drepturile, egale cu ale fiecăruia dintre noi, dar, de foarte multe ori, nu sunt înţeleşi.

surzi intalnirreÎn relaţia cu autorităţile locale ei cer să fie „ascultaţi”, iar Buzăul se numără printre puţinele localităţi din ţară în care instituţiile principale dispun de interpreţi mimico-gestuali.

Un nou proiect, finanţat prin Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, va fi derulat de Asociaţia „Centrul de pregătire pentru o viaţă independentă în limbaj mimico-gestual”. Proiectul se va desfăşura în weekenduri şi este primul proiect de incluziune socială care reuneşte echipe cu fotbalişti auzitori  şi echipe de surzi precum şi tinerii politicieni de la partidele parlamentare. Împreună, vor demonstra că prin activităţi comune pot fi depăşite prejudecatile şi se pot dezvolta pe viitor proiecte şi politici sociale pentru toate categoriile de persoane.

Proiectul „O şansă pentru fiecare” va fi coordonat de Adrian Muşat, un tânăr neauzitor, absolvent de studii superioare şi formator în limbajul mimico-gestual.

Partenerii la proiect sunt Colegiul Agricol Buzău, Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, Colegiul Tehnic şi elevii de la Liceul pentru deficienţi de auz şi comunicare verbală.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!