Publicat la: 14.07.2020. 18:08 / 241 views

O RACHETĂ DE RĂZBOI, FĂCUTĂ DE UN ARTIST OLANDEZ, LA BUZĂU. VA FI FI EXPUSĂ ÎN AMSTERDAM

Un olandez stabilit de doi ani în Buzău a realizat o lucrare de artă mai puțin obișnuită, care va ajunge într-o expoziție din Amsterdam. Vorbim despre o uriașă rachetă construită din materiale reciclabile, care imită forma și dimensiunile celei mai mari rachete folosite în cel de-al Doilea Război Mondial. Opera lui Jos Volkers este de fapt o arcă vegetală, plină de semințe, spori și nutrienți din România, care împrăștie viață. Artistul a pornit în cursa către Occident din orașul buzoian Pătârlagele, iar printre cei care i-au urat drum bun a fost și ambasadorul Germaniei în România.

racheta 6 racheta 4

Jos Volkers a construit elementele rachetei la Gura Teghii, unde locuiește de doi ani, apoi a asamblat lucrarea într-o hală din Prahova. Înainte de a porni în cursa spre Olanda, artistul a adus racheta acasă, în județul Buzău, să le mulțumească astfel celor care i-au fost aproape în ultimii ani. Reacțiile oamenilor au apărut încă de pe drumul spre Buzău.

Lucrarea are dimensiuni impresionante, 14 metri lungime, și este construită din lemn, cânepă și alte materiale reciclabile. Este umplută cu semințe, spori, nutrienți și apă, elemente necesare vieții, toate prelevate din munții neatinși de poluare ai Buzăului. Despre povestea operei de artă, oamenii strânși să admire racheta ecologică au aflat detalii chiar de la artist.

Lucrarea va ajunge în Olanda, unde va rămâne expusă într-un muzeu. ”Racheta bioremediatoare” este o metaforă pentru situația planetei. Atrage atenția asupra crizei ecologice, rolul tehnologiei, războiului și felul în care acestea se împletesc în destinul umanității.

Printre cei care i-au urat drum bun artistului olandez a fost și ambasadorul Germaniei, prieten al artistului, care s-a aflat cu familia într-o vizită privată.

Jos Volkers are 37 de ani și este muzician. Pasionat de natură și artă, în același timp, bărbatul, împreună cu soția sa, de asemenea artist, s-a mutat în 2018 în comuna Gura Teghii. În munții Buzăului, artistul a găsit inspirația necesară pentru a-și dezvolta proiectul său de suflet. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!